(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Pórkový salát.
Potřebné ingredience
Jeden čerstvý pór - cca 600 gramů, 8 vajec vařených natvrdo, 3-4 lžíce majonézy (část lze nahradit dobrým bílým jogurtem) , malá konzerva hrášku nebo kukuřice - nekombinovat obojí, 1/2 malé cibulky, 10 dkg šunky, sůl, pepř, lžička citronové šťávy (nemusí být).
Postup přípravy
Z póru odkrojíme zelenou část (schovat do mrazáku na polévku!), bílou část podélně přepůlíme, nakrájíme na cca 3 mm proužky, dáme do mísy a zalijeme vařící vodou, necháme spařit asi 4 minuty - ne déle! Mezitím nakrájíme oloupaná vychlazená vejce na kráječi podélně, vejce v kráječi otočíme a překrojíme ještě do kříže. Drobně posekáme cibulku i šunku, necháme okapat hrášek (kukuřici) - smícháme. Pórek přelijeme studenou vodou, necháme dobře okapat. Přidáme do mísy se směsí, osolíme, opepříme, promícháme vše s majonézou. Dejte salátu 15-20 minut v ledničce, bude lahodnější vychlazený! Podávejte s čerstvým bílým pečivem nebo nakrájeným na kolečka a nasucho chvilku opečeným z obou stran na dobře rozpálené pánvičce.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Strepitula
(upraveno)
11. 1. 2014, 22:20